Sunt interesat de sport. Am făcut înot de performanță cinci ani de zile. Am participat la concursuri de înot și am învățat ce înseamnă competiția sănătoasă de mic copil. Deși nu-mi plac regulile create de proști și deseori le încalc, îmi place să mă desfășor în cadre de competiție cu reguli clare, ca în sport. De aceea am decis să intru în politică (nu din cauza regulilor clare).

Cred că sportul te formează ca om, iar copiii și tinerii au nevoie de cât mai multe activități (sportive/non-școlare) pentru a-și consuma energia și pentru a-și descoperi potențialul. Mi-aș dori ca mai mulți tineri brașoveni să aibă acces la cât mai multe activități sportive, necondiționați de statutul lor social și economic. În calitate de consilier local voi susține și voi propune brașovenilor proiecte care au în vedere sportul, atât de performanță, cât și de agrement. 

Două dintre prioritățile mele în Consiliul Local va fi deschiderea terenurilor de sport ale școlilor din Brașov și investițiile în infrastructură sportivă și în evenimente sportive. În momentul în care avem infrastructura necesară pentru practicarea a cât mai multor sporturi și creăm un cadru accesibil și organizat prin care brașovenii să practice sport, cred că cei mai buni dintre cei mulți se vor ridica în timp și vom ajunge să ne mândrim cu mai mulți sportivi de performanță care își au originea în Brașov. Cred că prioritizarea sportului ar aduce un câștig nu doar brașovenilor. Mai mulți turiști vor veni/se vor muta în Brașov, atât pentru sport, cât și pentru o calitate mai bună a vieții.

Organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă la Brașov este cel mai complex proiect pentru care voi începe să mă lupt în urma alegerilor locale. Este un proiect atât de amplu și de entuziasmant încât îmi este greu să vorbesc doar despre el. Sunt multe componente care ar trebui create și conectate pentru ca această idee să devină realitate. Sunt absolut sigur că Brașovul are acest potențial, dacă ne apucăm de treabă acum! Ar fi un proiect istoric nu doar pentru brașoveni, ci pentru România. Ar fi centenarul pe care l-am ratat din cauza incompetenței politicienilor vechi! Ar fi momentul nostru de curaj și de unitate națională, pe care românii de pretutindeni îl așteaptă de 30 de ani!

Sunt conștient că visurile mari nu (mai) rezonează cu românii deveniți cinici (pe bună dreptate) din cauza ultimilor 30 de ani plini de amăgiri și (dez)amăgiri din partea politicienilor vechi, dar sunt adeptul visurilor curajoase și (aproape) imposibile care aduc oamenii împreună spre un obiectiv comun, oricât de dificil ar fi acesta de atins. De aceea, îmi doresc să aduc în spațiul public brașovean posibilitatea unei candidaturi a orașului nostru la Jocurile Olimpice de Iarnă în următorii 10 ani. Sibiul a îndrăznit să viseze că ar putea câștiga titlul de Capitală Culturală Europeană și a dobândit peste 50 de milioane de euro investiții de la bugetul de stat și Uniunea Europeană pentru a-și atinge obiectivele. Sarajevo (BH), Grenoble (FR) și Lillehamer (NO) au reușit să organizeze Jocurile Olimpice de iarnă fără costuri exorbitante. Brașovul de ce nu (mai) are curajul să viseze?

Candidez pentru un Brașov mândru și curajos! 

Candidez pentru un Brașov european! 

// Mihai Leontescu 

– Candidat independent Consiliul Local Brașov: www.BRASOV2030.ro
– Autorul cărții 505 zile: www.505zile.ro
– Român european: www.mihaileontescu.ro

Poți afla ce am făcut până acum cu viața mea aici

Poți afla ce urmează să fac în continuare cu viața mea aici

Îmi poți scrie (orice și oricând) la contact@mihaileontescu.ro